infakt__frame.jpgU Srbiji je u toku registracija lica izbeglih iz Republika bivše SFRJ. Akcija koju organizuje komesarijat za izbeglice repulike Srbije i kancelarija UNHCR-a u SCG trajaće do 13. januara 2005. godine registracija se u našem gradu može obaviti u prostorijama povereništva komesarijata za izbeglice u Sinđelićevoj ulici br. 48 svakog radnog dana i subotom, osim za vreme novogodišnjih praznika.
Treća po redu registracija u Srbiji će biti ujedno i revizija statusa svih izbeglica u republici. Oni kojima nakon registracije bude ukinut status izbeglica moći će da ulože žalbu na to rešenje, a izbegle osobe kojima bude potvrđen taj status dobiće nove izbegličke legitimavije.
Za sve dodatne informacije vezane za registraciju, izbegla lia mogu se obratiti povereniku za izbeglice u Valjevu na telefon 232-657.
U Srbiji trenutno živi 280 hiljada izbeglica iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije, a registracijom će biti utvrđeno koliki broj je uzeo državljanstvo SCG, državljanstvo Hrvatske, BiH ili je otišao u neku treću zemlju.

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…