metalac.jpgEkipa Metalca plasirala se u Super ligu, pa će imati šansu da se bori i za plasman u Jadransku ligu. U pretposlednjem kolu ligaškog dela takmičenja košarkaši Metalca pobedili su ekipu Vizure sa 78 – 66 i tako potvrdili treće mesto na tabeli. Ekipa Napretka iz Kruševca, koja je imala isti broj poena kao i valjevski tim, izgubila je od Radničkog u Novom Sadu pa je i na taj način Metalac osigurao treću poziciju.

Najefikasniji igrač Metalca bio je Nikola Mićević sa 21 postignutim poenom dok su dvocifreni broj poena postigli i Tanasković, Teodosić i Radomir Marojević. Na utakmici je nastupio po prvi put i Redži Frimen novo pojačanja valjevskog tima pred utakmice u Superligi.

Poslednje kolo igra se naredne subote, a Metalac će kao domaćin igrati sa ekipom Tamiš Petrohemije iz Pančeva koja se u ovom momentu nalazi na 11 poziciji na tabeli.

Plasman u Super ligu obezbedili su Lajonsi iz Vršca, čačanski Borac i Metalac. Oni će se sa srpskim klubova iz Jadranske lige, Partizanom, Crvenom zvezdom, Hemofarmom, FMP-om i Vojvodinom boriti za titulu državnog prvaka.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…