infakt__frame.jpgŽene u politici predstavljaju značajnu snagu i imaju potencijal koji je neiskorišćen, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare kandidatkinja za odbornice u gradskoj skupštini koalicije G17 plus-SPO. Osvrćući se na položaj žena u današnjem društvu Zorica Milinković je istakla da je u vreme nastanka višepartijskog sistema SPO imao preovlađujuće muško članstvo, ali da danas ova stranka teži evropskim integracijama.

Jedna od prvih aktivnosti u novom sazivu parlamenta za koji će se žene sa liste G17 plus-SPO zalagati je pomoć mladim bračnim parovima koji očekuju prinovu u visini od 200 €, a na državnom nivou da se ukinu porezi na sve ono što je neophodno u podizanju potomstva.

Zbog tihe diskriminacije žene teže dolaze do posla, naročito ako su preškle 40-tu, zbog čega bi trebalo napraviti kvalitetniji program socijalne zaštite, naročito kada su u pitanju otpremnine za ovaj deo populacije. Žene i deca se naročito moraju zaštititi od zlastavljanja kroz efikasnije sudstvo, a osobama sa invaliditetom omogućiti pristup institucijama uklanjanjem fizičkih barijera i sprečiti bilo koji oblik diskriminacije prema njima.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…