Dana 26.02.2023. godine u sportskoj sali Osnovne škole 1 Novembar u Čačku, održano je regionalno školsko prvenstvo, koje je ujedno i kvlifikaciono za Državno školsko prvenstvo, koje će se održati za 15 dana u Vrnjačkoj Banji. Na regionalnom školskom prvenstvu, nastupilo je preko 900 takmičara u kategorijam kata i borbi.

Nastupi takmičara su bili podeljeni po uzrasnim kategorijama gde su u istoj kategorij nastupali učenici prvog i drugog, trećeg i četvrtog, petog i šestog, sedmog i osmog razreda Osnovnih škola i prvog i drugog, trećeg i četvrtog razreda Srednjih škola. Takmičenje je počelo u 11 časova a završeno je u 18 časova, i pored toga što se radilo na šest borilišta, veliki broj prijavljenih takmičara uticao je na dužinu trajanja turnira.

Karate klub 014 Valjevo, prijavio je nastup devet takmičara, koji su ovaj put prestavljali svoje osnovne i srednje škole iz Valjeva. Nakon odličnih nastupa naših takmičara koji su imali i po osam borbi, postignuti su zadovoljavajući rezultati: Ana Živanović osvojila je treće mesto u katama, Ivana Matić trće mesto u katama i drugo mesto u borbama, lena Aćimović, osvojila je drugo mesto u borbama i Matija Soldatović treće mesto u katama. Naši takmičari: Tamara Dražić, Dina Drinčević, Anđela Mitrović, Ksenija Kosić i Sara Nešić, imali su odlične nastupe, ali u kategorijama gde je nastupalo i po 90 takmičara, nisu mogli doći do nekog od odličja.

Svi takmičari koji su osvojili medalje, plasirali su se i na Državno školsko prvenstvo. Uprava kluba i trenerski tim zadovoljni su postignutim rezultatima. Ovakvi rezultati dokaz su dobrog rada u borilačkim sportovima. Uspesi Karate kluba 014 i uspesi rvačkog kluba Mladost, postavljaju Grad Valjevo na mapu gradova u kojima se neguju borilački sportovi.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …