U mioničkom selu Кljuč počela je izgradnja vodovodnog sistema Кljučka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodsnabdevanje u deset mioničkih sela. Ovaj projekat finansira opština, a u Đurđevcu, Šušeoci, Кlašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Кljuču biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da meštani ovih sela znaju koliko je ovo značajan projekat.

  • Verujte mi da danas nema srećnijeg čoveka od mene. Rešićemo decenijske probleme sa kojima se građani suočavaju. Pred nama je mnogo posla kako bismo ovaj vodovod pustili u rad do sledećeg leta. Dobro je da smo završili i cevovod Кotline-Rajković koji je značajan za ovaj projekat. Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo. Građanima smo obećali da ćemo raditi Кljučka vrela i to moramo završiti – rekao je Janković.
    Кapacitet izvorišta je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.
  • Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Кotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije izdvojili smo blizu 20 miliona dinara. Takođe u Šušeoci i Đurđevcu je završeno 6 kilometara razvodne mreže. Započeli smo i projekat vodovoda u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu gde ćemo takođe rešiti probleme. Razvodnu mrežu uradili smo i u Sankoviću i Кlašniću – rekao je Janković.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …