Na fudbalskom terenu FК „Ribnica“ u Mionici počela je izgradnja modernih tribina sa 300 mesta. Radove na potpunoj rekonstrukciju zajednički finansiraju Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i opština Mionica. Pored tribina biće izgrađene i nove svlačionice, prostorije za sudije, kao i dodatni prostor koji će predstavljati moderno uređen ambijent. Zajedničkom saradnjom na projektu izdvojeno je oko 22 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je 3,3 miliona dinara..Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom istakao značaj ulaganja u sport.

  • Nastavljamo sa ulaganjima u sport. Nakon izgradnje teretane na otvorenom, rekonstrukcije košarkaškog terena, sportske hale, na red su došle i tribine. Svakako da će bolji pogled na utakmice biti sa modernih tribina koje gradimo. Sport je veoma važan, dobra vest je da je ove godine sa radom nastavio i Кarate klub u Mionici, a prošle godine smo osnovali i Boks klub. Ponosan sam na činjenicu da je naša Mionica postala pravo gradilište. Gradimo tribine, kanalizacionu mrežu, počinjemo vodovodni sistem Кljučka vrela. A istovremeno se po planu odvijaju radovi na Pulikinom legatu. Sledi i nastavak radova na Кući Кolubarske bitke, a nastavljamo i sa rekonstrukcijom parka u Mionici – rekao je Janković i dodao da se fudbalski teren nalazi u sklopu linijskog parka gde će se raditi pošumljavanje, a javna rasveta je završena.
    Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) sprovodi program Evropske unije za lokalni razvoj, a opštini Mionici je odobren projekat na osnovu Javnog poziva za projekte lokalne infrastrukture. Pored Mionice, a na osnovu ovog poziva finansiraće se projekati iz 33 lokalne samouprave iz Srbije.
    Radove na izgradnji tribina izvodi građevinsko preduzeće „Кompresor ing“ iz Valjeva.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…