Osnovna škola „Milan Rakić“ u Mionici proslavila je Dan škole, 158. godišnjicu od osnivanja prve škole u mioničkom kraju. Učenici i nastavnici pripremili su sadržajan program prožet muzičkim sadržajem, recitalom u čast pesniku Milanu Rakići i sjajnim izvođenjem odlomka iz dela „Izbiračica“ Кoste Trifkovića.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole.

  • Imamo divnu i talentovanu decu. Uživao sam u današnjem programu. Dobro je što smo uspeli da rekonstruišemo i osnovnu i srednju školu. Uz podršku Vlade Republike Srbije investirali smo 338 miliona dinara. Danas deca imaju mnogo bolje uslove. A posebnu važnost daje i spomenik Milanu Rakiću koji smo nedavno otkrili. U narednom periodu nastavljamo sa ulaganjem u obrazovanje – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.
    Osnovna škola u Mionici danas broji 703 učenika sa izdvojenim odeljenjima u Gornjoj i Donjoj Toplici, Struganiku, Tabanoviću, Popadiću i Dučiću.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …