Početak školske godine u Valjevu, danas su čestitali i podelili besplatne udžbenike gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predsednik Кomisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu (LAP) Radoica Rstić i šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada Valjeva.


Gradonačelnik Lazar Gojković i zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić su posetili OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama, u čije klupe će sesti svega sedam prvaka. Podrška Grada Valjeva i najudaljenijim školama pruža se na različite načine, a jedan je unapređenje infrastrukture u selima, ali i materijalnog položaja porodica, pre svega sa decom. S tim ciljem, Grad Valjevo, preko LAP-a za decu izdvaja značajna sredstva, ove godine 11 miliona dinara, među kojima je i nabavka besplatnih 780 kompleta, vrednosti od skoro 5,5 miliona dinara za đake prvake.


Na početku školske godine, gradonačelnik je danas u Leskovicama čestitao đacima, roditeljima i učiteljima početak školske godine, koja je drugačija o prethodnih, zbog činjenice da prvi put Grad nabavlja udžbenike za svoje prvake.
„Radujemo se zajedno sa vama još jednom početku školovanja nove generacije Valjevaca! Izuzetno sam počastvovan time što ste me ovako lepo ugostili u vašoj prelepoj školi u Leskovicama. Nama su podjednako važna sva deca, bez obzira da li dolaze iz grada, ili sa sela. Svima vam želim puno zdravlja i da budete dobri đaci i još bolji ljudi“, poručio je gradonačelnik Valjeva na početku nove školske godine.
U isto vreme, u OŠ „Sestre Ilić“ u Valjevu organizovan je prijem za 110 đaka prvaka, kome je prisustvovao Radoica Rstić, predsednik Кomisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu grada Valjeva.
On je pozdravljajući đake, roditelje i prosvetne radnike rekao da ohrabruje činjenica da je svake godine sve više prvaka u Valjevu. U školskoj 2020/2021 je bilo 663, prošle godine 755 đaka, a ove godine je nabavljeno iz budžeta grada Valjeva 780 kompleta za prvake.


„Sve vas pozdravljam u ime Skupštine grada Valjeva i gradonačelnika i želim vam srećan početak školske godine i puno uspeha vašoj deci. Danas je divan dan kada vaša deca kreću u prvi razred i to je trenutak koji se pamti ceo život. Sve u životu može da se zaboravi, ali prva učiteljica nikada ne može da se zaboravi“, rekao je Rstić.


On je izrazio nadu da će ova podrška Grada roditeljima prvaka biti dragocena, jer svi znaju koliko košta polazak dece u školu. Istakao je da je ovo samo jedna od aktivnosti kojima Grad Valjevo podržava decu i porodice.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…