Prema nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije rad kovid ambulanti od danas je produžen do 22 časa, u skladu sa epidemiološkom situacijom. Кovid ambulanta Doma zdravlja Valjevo radiće od 7 do 22 sata svim danima u nedelji, do kada će trajati i testiranje, dok će laboratorija raditi do 20 časova.


Poslednjih dana u Domu zdravlja Valjevo pregleda se oko 300 pacijenata sa respiratornim infekcijama, a juče je bilo 96 sugrađana pozitivnih na koronavirus.

Medicinsko selo u nedelju na Stavama

Uz manifestaciju „Dani kupina“ na Stavama, Dom zdravlja Valjevo će u nedelju 31. jula organizovati „Medicinsko selo“. Pregledi meštana iz ovog i okolnih sela, kao i posetilaca manifestacije, biće obavljani u zgradi škole od 8 do 13 sati. Na raspolaganju će biti četiri specijalista opšte medicine, očni i specijalista za uho, grlo i nos, radiće se i ultrazvučni pregledi.


Patronažna služba će raditi kontrolu nivoa šećera u krvi. Služba kućne nege i lečenja obići će nepokretne i teško pokretne bolesnike, a dežuraće Služba hitne medicinske pomoći.
Кao i prilikom svih preventivnih pregleda na terenu moći će da se pregledaju ljudi bez overene zdravstvene knjižice.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

PRODAJEM
JEDNOSOBAN STAN 43 kvm KOLUBARA II

065/ 4141-994 …