Gradska biblioteka Lajkovac, koja će uskoro poneti naziv Narodna biblioteka „Radovan Beli Marković“, objavila je program za manifestaciju „Dani Lajkovca“, povodom obeležavanja varoške slave Ognjene Marije.

U ponedeljak 18. jula od 10 časova održaće se radionica „Prsti“, koju vodi Danijela Кvas, dečji pisac, profesor srpskog jezika i književnosti. „Iz brodskog dnevnika“ naziv je knjige Milana Orlića, pisca i urednika časopisa „Sveske“, koja će u Gradskoj biblioteci biti predstavljena u petak 22. jula od 19 časova. Poznati glumac Zoran Ćosić, poreklom iz Mionice, predstaviće svoju knjigu poezije „Iverci i okrajci“ 25. jula kod fontane ispred Gradske kuće. U biblioteci će od 18. do 29. jula, od 7 do 19 časova, trajati akcija „Кnjiga za knjigu“.

Najnovija knjiga Milana Orlića „Iz brodskog dnevnika“ predstavlja uzbudljivo pesničko i filozofsko svedočanstvo o našem vremenu, u kojem su „sadržana sva vremena čovečanstva“. Čita se kao roman u stihovima. Orlić (Pančevo, 1962) je dobitnik nekih od najvažnijih domaćih pesničkih nagrada, kao što su „Milan Rakić“, „Branko Miljković“, „Isidora Sekulić“ i druge.

Zbirka poezije „Iverje i okrajci“ nastajala je nekoliko decenija, a nije jedini iskorak Zorana Ćosića iz glumačkog miljea: napisao je dva pozorišna komada za decu i scenario za seriju „Janičar“. Ćosić je ostvario je veliki broj uloga u Narodnom pozorištu u Beogradu i drugim gradovima, kao i u Zvezdara teatru. Popularnost je stekao epizodnim ulogama u nekoliko gledanih domaćih serija: Srećni ljudi, Moj rođak sa sela, Bela lađa i Žene sa Dedinja.

Prikaži još ovjava iz Grad
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…