Uroš Kojić takmičar Rvačkog kluba Mladost iz Valjeva se trenutno nalazi na pripremama sa reprezentacijom Srbije na rvačkoj akademiji u Kanjiži sve do 17. jula kada putuje u Zagreb na Prvenstvo Evrope U15.


Ova godina je izuzetno dinamična za Kojića, za 4 meseca nastupao je na 8 turnira gde je imao oko 30 zvaničnih mečeva. Početkom godine osvojio je Kup Srbije u svom uzrastu, na Prvenstvu Srbije završio je na drugom mestu, osvojio je i bronzu u starijem uzrastu.

Pored turnira na kojima je nastupao, ovu godinu su mu obeležili i česti boravci na raznim kampovima i pripremama. Sve to dovelo je do toga da ga selektor svih selekcija dr Milorad Dokmanac svrsta u redove reprezentacije Srbije.


Nakon obaveza u reprezentaciji i Prvenstva Evrope u avgustu Kojić se priključuje ekipi Mladosti na visinskim pripremama na Kopaoniku. 


Važno je reći da u rvanju, iako se radi o individualnom sportu, iza svakog uspeha pojedinca stoji tim ljudi. Kojić je deo možda najperspektivnije generacije Rvačkog kluba Mladost koji su stvorili “ono nešto” što ih vodi i što će ih dovesti do uspeha. Na rang listi klubova Rvačkog Saveza Srbije Mladost se nalazi na 8.mestu što je veliki napredak u poslednje 3 godine sa 16 mesta, pa prošlogodišnjeg 13. mesta ovogodišnje 8. mesto pravi je pokazatelj našeg rada.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Narodni pokret Srba sa KiM “Otadžbina”

Saopštenje Narodnog pokreta Srba sa KiM “Otadzbina” prenosimo u celosti: ̶…