U utorak, 21. juna povodom svetskog Dana muzike, kamerni gudački orkestar “Feniks” će pod dirigentskom palicom mr Snežane Stevanović u koncertnoj sali škole u 19 časova, održati celovečernji koncert. Program koncerta posvećen je najlepšim kompozitorskim ostvarenjima celog sveta iz domena klasike,tanga, filmske muzike ali i nacionalnog melosa te ćemo uživati u delima Hendla, Bramsa, Šostakoviča, Pjacole i u ponekom iznenađenju. Solisti na koncertu su Anđelka Dragić (gitara), Marija Malidzan (klavir) i prof. Slavica Rajevac (klavir).


Kamerni orkestar “FENIKS” od samog nastanka (2010. godine) je jedno od najsnažnijih i omiljenih lica valjevske muzičke škole. Ovaj orkestar je kroz godine činilo preko 30 učenika, najuspešnijih gudača škole, a trenutno u njemu svira 16 trenutno najkvalitetnijih učenika gudačkog odseka, itekako potvrđenim sjajnim rezultatima i na koncertnom i na takmičarskom podijumu.

Feniks je na svim koncertima škole, valjevskoj publici poklanjao muziku posle koje je tražen bis, a ujedno je prvi ansambl škole koji je predstavaljao školu i na podijumima u inostranstvu (Slovenija, Nemačka), i u međunarodnim projektima visokog kvaliteta za koje je inagrađivan prestižnim nagradama (Opera Didona i Enej).

I ova godina je svakako bila godina Feniksa, jer je na međunarodnom takmičenju “Zlatne stepenice”, održanom ove godine u našoj školi, među 150 učesnika svih nivoa sa celog područja nekadašnje Jugoslavije, izabran za apsolutnog pobednika takmičenja i dobitnika nagrade prof. Dejan Mihailović. Imajući u vidu kvalitet ovog orkestra, verujemo da će Valjevci uživati u ovogodišnjem praznovanju svetskog Dana muzike.
Dobro nam došli!!!!!!

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…