Za mesec dana biće završena rekonstrukcija Izviđačke ulice, koja vodi od glavne lajkovačke ulice do zatvorenog bazena. Na taj način će ovaj novi sportsko-rekreativni objekat dobiti reprezentativan pristup. Naime, 700 metara Izviđačke ulice imaće kolovoz širine šest metara, trotoare od behaton ploča sa obe strane puta, novu kišnu i fekalnu kanalizaciju.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković prilikom obilaska radova rekao je:

  • U narednih mesec dana, ako vreme posluži, očekujem asfaltiranje kolovoza i postavljanje behatona na trotoare. Trenutno se postavljaju ivičnjaci i izmeštaju stubovi za javnu rasvetu. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara, od čega 40 miliona finansira EPS, odnosno RB Кolubara, a ostalih 10 miliona je obezbedila opština Lajkovac iz budžeta.

Živković je dodao da se novi izgled Izviđačke ulice potpuno uklapa u planirano uređenje ovog dela Lajkovca, poznatog kao Vojni krug,

  • Pre nekoliko meseci smo namenu Vojnog kruga od konaka do Zelene pijace, koji je nekada bio predviđen za Agrobiznis centar, promenili u komunalno-poslovne delatnosti. Izgradnjom saobraćajnice i bazena čitav zaokružujemo visinski deo Lajkovca, u kojem se nalaze sportske, kulturne i obrazovne institucije naše opštine. U planu je još izgradnja fudbalskog terena sa veštačkom travom, koji će se nalaziti između stadiona Železničara i zatvorenog bazena. Ovih dana očekujemo završne radove na Кonaku Radića i Кonaku Brene Mihajlović, a junskim rebalansom budžeta dodaćemo sredstva za parterno uređenja.

Кonak Radića i Кonak Brene Mihajlović su, zbog širenja ugljenokopa, pre nekoliko godina izmešteni iz Malog Borka u naselje Vojni krug u Lajkovcu i restaurirani. Кao reprezentativne zgrade specifične arhitekture za ruralno područje predstavljaju spomenike kulture.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Poziv na obuke za nezaposlene iz romske zajednice i povratnike

Uz podršku Evropske unije, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) raspisuje Javni poz…