Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini.


Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je sredstva u iznosu od 5.000.126,00 dinara za projekat grada Valjeva: „Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom eko-parkića“.


Ukupan iznos projekta je 9.000.158,40 dinara, visina udela u finansiranju projekta koji obezbeđuje grad Valjevo je 4.000.032,40 dinara.


Tim povodom, danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine, sa ministarkom Irenom Vujović, ugovor potpisao pomoćnik gradonačelnika Valjeva Miloš Milutinović.


Realizacijom ovog projekta koje je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće izgrađena tri eko – parka i to na sledećim lokacijama: Ulica Prote Mateje Nenadovića – Brankovina, Ulica Jovana Urbana – Valjevo i u Ulici Beogradska – Popučke.


Po projektu reč je o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih,sa podlogom od livenog tartana, na kojem je postavljena ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.


Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.


Igrališta su ograđena metalnom ogradom i postavlja se mobilijar.
Projekti očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini biće realizovani u 14 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i grad Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Nove cene benzina za narednu nedelju

Od danas od 15 časova, pa u narednih nedelju dana, litar evrodizela koštaće najviše 202,2 …