Mionički Dom zdravlja dobio je sanitetsko vozilo za hitnu pomoć i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Oba vozila su opremljena najsavremenijom medicinskom opremom, a vredna su 9,2 miliona dinara.


Prijemu vozila prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefofski i predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji su između ostalog najavili i izradu projekta rekonstrukcije Doma zdravlja u Mionici.

  • Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i svima koji su poslednjih godina mnogo uložili u razvoj usluga zdravstvene zaštite. Ovo je jedan izuzetan gest koji je u skladu sa potrebama naših Mioničana. Da se na vreme prevezu i ukaže im se prva pomoć. Ova oprema spasava život. Izuzetna vest za sve građane je i to da ćemo ove godine raditi na projektu rekonstrukcije Doma zdravlja u Mionici. Građani Mionice moći će kompletnu zdravstvenu zaštitu da obave ovde, u svom mestu. A izdvojićemo i sredstva za rehabilitacioni centar u Banji Vrujci. Sa vozilima Ministarstva zdravlja bićemo odličan servis građana. Zahvaljujem se državnom sekretaru na poseti, resornom ministru, Vladi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću koji vodi politiku razvoja naše zemlje u svakoj oblasti – rekao je Janković
    Državni sekretar Stefofski istakao je da je ministarstvo ove godine nabavilo preko 300 ambulatnih vozila namenjenih za potrebe zdravstvene zaštite na nivou cele Srbije.
  • Danas smo u poseti Domu zdravlja u Mionici. Povod je izuzetno lep, tu su dva nova vozila koja su stigla u Dom zdravlja. Jedno vozilo koje će se koristiti kao hitna pomoć, drugo vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Značaj ovih vozila je izuzetno veliki. Sanitetsko vozilo je opremljeno kiseonikom i drugom opremom koja je neophodna za pružanje prve pomoći. Кada su pacijenti vitalno ugroženi, faktor vremena je jako bitan. Da bi se što brže i komfornije pacijenti prevezli na dijalizu u Zdravstveni centar u Valjevo, tu je i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Saradnja Ministarstva zdravlja sa lokalnom samoupravom je izuzetna. Кao što građani Mionice znaju, nakon više od 10 godina Dom zdravlja je dobio i rendgen aparat i stomatološku stolicu. U narednom periodu sledi izrada projekta za rekonstrukciju Doma zdravlja. Jednaka zdravstvena zaštita se mora pružiti svim grđanima, kako u Mionici tako i u drugim mestima. Vozilo za prevoz dijalizu i vozilo opremljeno za hitna medicinska stanja upravo to potvrđuju – rekao je Stefofski.
    Dom zdravlja u Mionici trenutno prevozi 7 pacijenata na dijalizu u Valjevo.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …