Dom zdravlja Valjevo podseća sugrađane da preko sajta www.dzvaljevo.rs mogu koristiti onlajn usluge i tako izbeći dolazak u Dom zdravlja ili ambulante ako to nije neophodno, zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Preko Portala za pacijente mogu se zatražiti: produžavanje hronične terapije, izdavanje rezultata КOVID ambulante (test, krvna slika, rendgen), zaključenje bolovanja za КOVID pacijente, izdavanje doznaka za tekuće bolovanje za КOVID pacijente, prebacivanje kartona u drugu zdravstvenu ustanovu i izdavanje vakcinalnog kartona (ne odnosi se na КOVID vakcinaciju). Internet usluge nisu dostupne vikendom i državnim praznicima.

Izdvajamo dobijanje rezultata (test, krvna slika, rendgen) КOVID ambulante na imejl pacijenta. Potrebno je izabrati opciju „Slanje zahteva za izdavanje rezultata“, uneti podatke u formular, u kojem obavezno treba izabrati vrstu rezultata i upisati datum analize. Iz tehničkih razloga za svaku analizu mora se uputiti zaseban zahtev. Traženi rezultat će na imejl pošiljaoca biti dostavljen u najkraćem mogućem roku, s tim što treba imati u vidu da je za obradu nekih analiza od strane medicinskog osoblja potrebno određeno vreme. Na kontrolu se i dalje mora doći sa štampanim nalazom.

Preko Portala za pacijente na sajtu Doma zdravlja КOVID pacijenti mogu podneti zahtev za zaključenje bolovanja ili produženje doznaka bez odlaska kod lekara. Na portalu je potrebno izabrati opciju „Slanje zahteva za zatvaranje bolovanja“ i uneti podatke u predviđena polja, uz obavezno unošenje datuma kada je bolovanje otvoreno. Preko opcije „Izdavanje doznaka elektronskim putem“ mogu se zatražiti doznake za tekuće bolovanje, uz napomenu na koji se mesec odnosi. U oba slučaja, preuzimanje doznaka je sledećeg dana između 15 i 17 časova na šalteru na kojem se izdaju rezultati КOVID pacijentima.

Vrlo je značajno da sugrađani svoju hroničnu terapiju mogu produžiti odlaskom na sajt Doma zdravlja, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici. Zahtevi se obrađuju u roku od 24 sata. Za razliku od stalne terapije, izmene u terapiji se ne mogu uraditi telefonskim putem, već pacijenti moraju doći kod izabranog lekara sa novim izveštajem.

Pacijenti hroničnu terapiju mogu produžiti i pozivom na brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 13.30.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Održana tribina o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju žena sa invaliditetom

Članica “Inicijative žena sa invaliditetom za unapređenje seksualnih i reproduktivnih prav…