Građevinski materijal za adaptaciju i rekonstrukciju kuća vredan 900 hiljada dinara dobiće dve izbegličke porodice u opštini Mionica. Novac za porodice Tutuš i Milić obezbedili su opština i Кomesarijat za izbeglice i raseljena lica Republike Srbije. Porodice će dobiti građevinski materijal za rekonstrukciju noseće konstrukcije, hidroizolacije, izgradnju sanitarnog čvora, podnih obloga, malterisanja, fasade, uvođenje i zamenu elektro i vodovodnih instalacija i drugih radova neophodnih za završetak gradnje ili adaptaciju. Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je ugovor sa porodicama i tom prilikom izjavio.


-Poboljšanje kvaliteta života izbeglih lica na teritoriji opštine Mionica do sada je realizovano kroz brojne projekte. Jedan od njih, koji nastavljamo iz godine u godinu je i Projekat poboljšanja uslova stanovanja izbeglih lica kroz dodelu pomoći u građevinskom materijalu. Porodice Tutuš i Milić zaslužuju da im život bude još lepši i bezbrižniji. Ponosan sam i na to što smo uspeli da obezbedimo i stanove za 16 porodica-rekao je Janković.


Opština Mionica u saradnji sa donatorskim fondom Regionalnog stambenog programa obezbedila je dom za izbegla lica na teritoriji opštine Mionica. Zgrada za stanovanje završena je početkom 2020. godine, kada se 16 porodica uselilo i konačno rešilo stambeni problem.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Uručenje književne nagrade „Radovan Beli Marković“

Prvi dobitnik književne nagrade „Radovan Beli Marković“ je književnik, istoričar književno…