Grad Valjevo nastavlja učešće u akciji „Posadi svoj hlad“ i u podne je ispred Gradske uprave Valjevo organizovana podela 100 besplatnih sadnica belog jasena, koje su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je važno zdravlje građana. Deset sadnica će biti podeljeno valjevskim školama.


Olga Janković, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture, zaposlena u Odeljenju za urbanizam u Gradskoj upravi Valjeva se zahvalila građanima, koji su se odazvali jesenoj akciji.


„Ovo je nastavak aktivnosti Grada na smanjenju aerozagađenja. Pa smo tako nedavno realizovali projekat pošumljavanja, gde smo posadili 400 sadnica kojes mo dobili od Ministarstva za zaštitu životne sredine. Posadili smo razne vrste naših autohtonih sorti na tri lokacije u našem gradu. Prva lokacija je novoizgrađena saobraćajnica u Ulici Mirka Obradovića, Naselje Oslobodioci Valjeva i Park Pećina u kome smo posadili 250 sadnica“, rekla je Olga Janković.
Njana preporuka je da građani ove sadnice ne sade na javnim površinama, jer to nije dozvoljeno i to je u nadležnosti Grada Valjeva. Preporuka je da se beli jasen zasadi na placevima i u dvorištima, ali da se ima u vidu da je u pitanju veliko drvo, koje raste i do 20 metara u visinu. S obzirom da su sadnice jako mlade, potrebna je nega i da se redovno zalivaju, dok ne ojačaju.


Osim ove jesenje akcije, ovog proleća je organizovana prva akcija, a prema rečima Olge Janković, podela će biti nastavljena i iduće godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …