U subotu je sedam mlađih takmičara nastupilo u Kragujevcu u konkurenciji  350 plivača iz 20 klubova iz BIH I Srbije. Najuspešnija je bila Maša Radojević koja je pored osvojenog pehara za najuspešniju takmičarku u svojoj kategoriji osvojila i tri zlatne medalje u svojim disciplinama, Dunja Petrović je stigla do dva zlata, jedne srebrne medalje i jedna bronzane medalje,  u svojoj kategoriji i disciplini najbolja je bila i Andrijana Marić ali i Sava Džoković, Sofija Prostran je osvojila bronzu.


U nedelju su u Sremskoj Mitrovici nastupili stariji takmičari, u konkurenciji  klubova iz BIH i Srbije, po statistici osvojenih medalja PK Valis je takmičenje završio na prvom mestu. Po dve zlatne medalje u svojim discipplinama i kategorijama su osvojili: Maša Radojević, Nađa Lazarević, Anja Radojević i Dimitrij Mijailović, a po jednu zlatnu medalju Tara Terzić i Marija Stevanović. Dve srebrne medalje su osvojili  Vuk Tešanović i Jana Tomašević, a do srebra su stigle i Marija Stevanović,  i Tara Terzić. Do trećeg mesta je doplivao Damljanović Pavle. Mešovita štafeta u sastavu: Tešanović, Lazarević, Mijailović i Radojević je bila najbolja i osvojila pehar u memorijalnoj trci.


“Ovo su takmičenja kroz koja pokušavamo da uđemo u formu za državna prvenstva koja će se odigrati u toku decembra meseca, i pored najtežih uslova u poslednjih desetak godina zadovoljni smo urađenim, očekuje nas još takmičenje u Pančevu i eventualno u Beogradu na Vračaru a potom nastupamo na državnim prvenstvima gde ćemo sigurno, i pored otežavajućih okolnosti dostojno predstavljati naš Grad. Posebno nas raduje što će na okružnom školskom prvenstvu u plivanju, koje će se održati u Lajkovcu 22.11., nastupiti oko 150 učenika iz Valjeva, ako ništa drugo to je sigurni pokazatelj da je našem gradu neophodan zatvoreni olimpijski bazen”, kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Uhapšen zbog krađe nafte

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, intenzivnim operativnim radom, rasv…