Na Divčibarama se nastavlja sa infrastrukturnim uređenjem, pa su juče presvučne asfaltom dve deonice puteva u ovom turističkom mestu. Asfaltirana je deonica od pumpe do Vodovoda, dužine 720 metara i deonica pored crkve, u dužini od 180 metara.


Radove je obišao rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište Branko Vuković, koji je rekao da grad Valjevo, uz podršku Republike Srbije sprovodi ambiciozne planove na uređenju Divčibara.


„Poboljšanje putne infrastrukture je prvi uslov da gosti bezbedno i lako dođu do Divčibara, koje su doživele poslednjih godina pravi procvat. Ova dva puta su bila u lošem stanju, jer je velika frekvencija saobraćaja na njima. Putevi vode do nove ski staze i drugi je u samom centru pored crkve. Na nama je da se postaramo da ovo turističko mesto razvijamo planski i organizovano, kako bi Divčibare sačuvale svoju lepotu, a opet da zadovoljimo potrebe sve većeg broja turista i investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Divčibare“, istakao je Vuković.


Radovi se sprovode u okviru rehabilitacije ulica, za šta je Grad ove godine opredelio 28 miliona dinara. Radove izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…