U subotu, 16. oktobra, s početkom u 13 časova, u restoranu „Tajna“ na Pećini, 10 srednjoškolaca valjevske muzičke škole kreiraće mali muzički hepening posvećen sugrađanki Sofiji Vasiljević. Svako ko poželi da prisustvuje njihovom programu i istovremeno pomogne maloj Sofiji, popijenu kafu „platiće“ slanjem SMS poruke sa sadržajem 935,  na 3030.

„Oktobar je mesec u kome ceo svet proslavlja Dečiju nedelju, u kome se obeležava svetski dan devojčica i uopšte,  vreme puno dogadjanja koja nas sve podsećaju na čovečnost, humanost, i plemenitost, a pre svega, na snagu i kvalitet najmlađe populacije. Učenici naše srednje škole, poželeleli su upravo tim povodom da se Valjevcima predstave u nešto drugačijem izdanju,u  potpuno različitom ambijentu u kojem do sada nisu nastupali, sa namerom da njihova muzika ima i humanitarni karakter. Škola smo čiji imidz kreiraju upravo inicijative i stremljenja naših učenika i  imamo veliku sreću  da naši roditelji uvek žele da se aktivno uključe u sve ono što radimo, te nam je  vlasnica restorana „Tajna“ , Jelena Milutinović, ponudila  prostor i uslugu za sve koji reše da popiju kafu i podrže  realizaciju akcije, a kreatori ove ideje su poželeli da koncert bude posvećen maloj Sofiji Vasiljević, devojčici kojoj su potrebni tretmani matičnim ćelijama  kako bi rasla zdravo i srećno, i za koju se u okviru fondacije „Budi human“ već realizuje akcija prikupljanja sredstava. ” tvrdi direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Desetoro mladih muzičara, u akustičnoj atmosferi, na klasičnim instrumentima i svojim glasom,   predstaviće se prisutnoj publici atraktivnim klasičnim kompozicijama, omiljenim pesmama iz rock i pop opusa bivše Jugoslavije, kao i trenutno aktuelnim hitovima svetskih i domaćih izvođača.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Uručenje književne nagrade „Radovan Beli Marković“

Prvi dobitnik književne nagrade „Radovan Beli Marković“ je književnik, istoričar književno…