Štab za vanredne situacije grada Valjeva juče je održao četvrtu sednicu i tom prilikom je konstatovano da je epidemiološka situacija u Valjevu nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja. Preporuka je da se, dok Кrizni štab Vlade Srbije ne donese nove mere, poštuju sve ranije mere koje se odnose na nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i korišćenje dezo barijera i dezinfekcije, kao i kontrolisanje dozvoljenog broja ljudi u objektima.
Štab za vanredne situacije grada Valjeva je apelovao na građane da se vakcinišu, jer je prema podacima iz valjevskih zdravstvenih ustanova značajno manji broj obolelih od korone koji su se vakcinisali. Iako vakcina ne štiti stopostotno od oboljevanja, umanjuje tegobe i fatalan ishod.


Što se tiče načina održavanja nastave u školama, odluku od tome donosi republički Tim za škole na osnovu podataka koje dobija iz svake lokalne samouprave. Do kraja nedelje će se znati da li će biti promene modela nastave u valjevskim osnovnim i srednjim školama.
Takođe, Štab apeluje na svakog pojedinca, ali i pravna lica i preduzetnike da dosledno poštuju preporučene mere i da kovid redari u pravnim subjektima kontrolišu poštovanje mera.
Dom zdravlja i Opšta bolnica Valjevo trpe veliki pritisak zbog povećanog broja obolelih, pa je upućen apel iz ovih ustanova da pacijenti ne dolaze bez preke potrebe i da sačekaju sa pregledima koji nisu hitni.
Iz Doma zdravlja, u kome je sada Кovid ambulanta, naročito apeluju na sugrađane koji dolaze u odeljenja Opšte medicine i Medicine rada na drugom spratu, radi produžavanja terapije, da je najbezbednije da to učine preko telefona (na brojeve 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 12.30), ili preko sajta Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

PEKARA “PITE ISPOD SAČA” TRAŽI RADNIKA ZA RADNIKA ZA RAZVLAČENJE KORA SA ISKUSTVOM
RAD SAMO U PRVOJ SMENI
060/ 6221980
060/ 3030900