Predstavnici Udruženja slabovidih i slepih Grada Valjeva nastavljaju da obogaćuju svoj rad novim sadržajima, pa su tako posetili Ekološki pokret “Okvir života” u mioničkom selu Paštrić. Učestvovali su na sastanku Lokalne banke semena Mionica, održanom u Muzeju kamena, posvećenom očuvanju i širenju starih sorti žitarica, povrća i voća. Zatim su uživali u kulturno-umetničkom programu koji su izveli kvintet „Da Capo“ i glumci Aleksandar Lazić i Zoran Ćosić.

Sastanak banke semena bio je otvoren za zainteresovane iz Кolubarskog regiona. Jedna od tema bila je organizacija izložbe starih sorti voća, povrća i žitarica, koja je planirana za jesen. Predsednik udruženja Milan Đurić je koordinatorki Banke gena i semena dr Ivani Petrović uručio simboličan poklon, rad članova udruženja: sliku “Mačke na mesečini” napravljenu od belog i crnog pasulja. Oduševljena poklonom, Ivana Petrović je rekla da će slika imati počasno mesto u prostoru koji se trenutno adaptira za čuvanje semena.

Predstavnici udruženja su se upoznali i sa Milošem Đorđevićem, direktorom Doma za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ iz Pančeva, koji je takođe član Banke gena i semena, pa se razgovaralo o mogućnostima saradnje.

Poenta učešća u ovakvim događajima jeste da se članovi zainteresuju za aktivnosti koje nisu direktno vezane za rad udruženja, u ovom slučaju za očuvanje starih sorti Srbije. Bio je ovo samo prvi korak ka razvijanju njihovih daljih interesovanja u tom pravcu, a samim tim i bogaćenje njihovog života kvalitetnim sadržajima. Ekološki pokret “Okvir života” pokazao je ozbiljno interesovanje za rad udruženja i dalju saradnju, kao i pružanje podrške udruženju tako što bi u Muzeju kamena bile održane radionice i druge aktivnosti projekta, kao i književne večeri i drugi događaji.

Udruženje slabovidih i slepih Grada Valjeva učestvuje i na Tešnjarskim večerima prodajnom izložbom predmeta nastalih na kreativnih radionicama.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …