U subotu 22. maja, od 8 do 10 časova, u zdravstvenoj stanici Valjevska Кamenica biće organizovana četvrta akcija masovne imunizacije stanovništva protiv koronavirusa na seoskom području.

Do sada je interesovanje iskazalo skoro 50 žitelja Кamenice i okolnih sela. Dom zdravlja Valjevo poziva sve zainteresovane iz Stapara, Bukovice, Oglađenovca, Osladića, Plavanja i drugih sela, bez obzira da li se nalaze na spisku prijavljenih, da dođu na vakcinaciju u Valjevsku Кamenicu.

Ove subote je u ambulanti na Stavama prvu dozu Sinofarma primio 61 meštanin. Pre toga je početkom maja u Miličinici revakcinisano 89 meštana i još troje primilo prvu dozu, dok je u Vragočanici revakcinisano 34 ljudi i pet primilo prvu dozu.

Mobilne ekipe lekara i patronažnih sestara i tehničara dale su preko 470 doza Sinofarma u kućnim uslovima, na gradskom i seoskom području.

Ukupno je od početka masovne imunizacije do 18. maja, u organizaciji Doma zdravlja, sa obe doze imunizovano 17.120 Valjevaca, dok drugu dozu treba da primi još četiri hiljade ljudi. Upotrebljeno je 38.237 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača, najviše Sinofarma, zatim Fajzera i Sputnjika V.

Uključujući osobe koje su drugu dozu primile na punktu Opšte bolnice, potpuno je imunizovano oko 19 hiljada građana Valjeva starijih od 18 godina.

Podsećamo da je vakcinalni punkt Doma zdravlja sada u prizemlju hotela „Narcis“, radno vreme je od 8 do 20 časova.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

SO Lajkovac podržala izbor zajedničkog pravobranioca i druga kadrovska rešenja

Lajkovački parlament je na 10. sednici izabrao diplomiranog pravnika Draganu Labus iz Valj…