Zbog poslovnih potreba hotela „Grand“, od utorka 11. maja vakcinalni punkt Doma zdravlja biće premešten u prizemlje hotela „Narcis“. Radno vreme će biti identično – od 8 do 20 časova. Uprava Doma zdravlja zahvaljuje vlasnicima hotela „Grand“ na prostoru koji je od 20. januara do 10. maja bio ustupljen za potrebe masovne imunizacije stanovništva.

Trenutno su na raspolaganju vakcine Sinofarm i Fajzer-Bajontek, koje se mogu dobiti bez prethodnog zakazivanja termina.

U organizaciji Doma zdravlja do 10. maja sa obe doze imunizovano je 16.240 Valjevaca, dok je prvu dozu primilo još 3.600 ljudi. Ukupno je potrošeno 35.840 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača.

Najviše je dato Sinofarma – 23.052, zatim Fajzera – 4.918, Sputnjika V prva doza 3.211 i druga doza 2.485, dok je vakcine AstraZeneka aplicirano 684.

U Miličinici je 1. maja revakcinisano 89 meštana, a još troje primilo prvu dozu, dok je 8. maja u Vragočanici revakcinisano 34 ljudi i pet primilo prvu dozu. U pripremi su nove akcije masovne imunizacije na seoskom području.

Služba polivalentne patronaže svakodnevno, po unapred utvrđenom rasporedu, daje i prvu i drugu dozu u kućnim uslovima na gradskom i seoskom području. Mobilnu ekipu čine lekar i patronažni tehničar (sestra).

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

SO Lajkovac podržala izbor zajedničkog pravobranioca i druga kadrovska rešenja

Lajkovački parlament je na 10. sednici izabrao diplomiranog pravnika Draganu Labus iz Valj…