Nakon hladnog početka proleća, u Srbiju su stigli topli dani kao priprema za leto, ipak sledi ponovno zahlađenje, a krajnji rezultat je pojava mraza u nedelju.

Stanovnici Srbije u toplom vremenu mogu da uživaju još danas i sutra tokom dana.

Već tokom večeri doći će do naoblačenja i mestimične kiše.

” U nedelju ujutru na području Srbije mestimično se očekuje slab prizemni mraz inteziteta od minus dva do nula stepeni”, navedeno je u saopštenju Republičko hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Nakon jutarnjeg mraza, nedelja će biti topla, ali vetrovita, a već sredinom naredne nedelje očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina.

U petak biometeorološka situacija može uzrokovati pojačane tegobe kod astmatičara i reumatičara, kao i osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Očekuju se izraženije meteoropatske reakcije, naročito u vidu glavobolje, lošeg raspoloženja i nervoze. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

U subotu očekivane biometeorološke prilike će biti relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika, kojima se preporučuje umerena aktivnost i adekvatno odevanje. Osobama sa srčanim problemima se savetuje izvestan oprez. Meteoropate mogu osetiti glavobolju i promenljivo raspoloženje.

U subotu se u Valjevu očekuje jutarnja temperatura 7 stepeni dok će maksimalna dnevna biti 14 stepeni uz povremene pljuskove.

Danas u Valjevu 21˚C, pretežno oblačno, vlažnost: 53% padavine: –
Vetar: 1 m/s, pritisak: 990 mb.

Prikaži još ovjava iz Home
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …