Na osnovu člana 14. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID19 („Službeni glasnik RS”, br. 151/20, 152/20, 153/20, 156/20, 158/20, 1/21, 17/21, 19/21,
22/21 i 29/21), na predlog Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19,
Ministar zdravlja donosi
NAREDBU
o izmeni Naredbe o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme
nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19
“Službeni glasnik RS”, br. 33 od 4. aprila 2021, 36 od 9. aprila 2021, 38 od 16. aprila 2021.

  • U Naredbi o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 (“Službeni glasnik RS”, br. 33/21, 36/21 i 38/21) tačka 2. menja se i glasi:
    ”2. Počev od 07. maja 2021. godine u radnom vremenu svakog dana od 06.00 do 22.00 časa mogu raditi ugostiteljski objekti.
    U zatvorenom delu ugostiteljskog obekta mora se obezbediti da:
    – korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
    – zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
    – ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv.živa muzika) posle 18.00 časova,
  • ukupna popunjenost objekta ne može biti veća od 50% maksimalne popunjenosti, i
    – na ulazu mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj lica koja mogu biti prisutna (pod korisnim površinom podrazumeva se uslužni deo, odnosno izuzimaju se pomoćne prostorije, toaleti, magacini i sl.) i obaveza posetioca da nose zaštitne maske.
    U otvorenom delu ugostiteljskog objekta mora se obezbediti da:
    ”– korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
    – zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
    – između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra, tako što se taj razmak računa između osoba koje sede za različitim stolovima,
    – za stolom ne može sedeti više od pet osoba,
    – ukoliko ne postoje stolovi i stolice za sedenje na otvorenom delu, rastojanje između svih prisutnih lica na otvorenom delu mora biti takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice,
    – otvoreni deo objekta mora biti fizički odeljen od javne površine u smislu da se mora postaviti fizička prepreka (barijera) između tog dela i javne površine tako da između korisnika usluga i lica na javnoj površini bude razmak od minimum 3 metra,
    – ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova.”
  • Ova Naredba stupa na snagu danom objavljivanja u ”Službenom glasniku Republike Srbije”.
Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …