Svetosavska omladinska zajednica ima lepu tradiciju da za Božićne i Vaskršnje praznike decu na bolničkom lečenju daruje paketićima i prigodnim poklonima. U Opštoj bolnici Valjevo na Odseku dečije hirurgije i Odeljenju pedijatrije, tokom vaskršnjih praznika boravilo je petnaest mališana na lečenju. Kako bi im bolničke dane malo razveselili, Svetosavska omladinska zajednica je obradovala mališane.

  • Inicijativu za ove aktivnosti nam je dao blaženopočivši episkop Milutin, pre par godina, a i često je sam dolazio na najveće praznike da lično učestvuje u darivanju dece jer ih je mnogo voleo. Svetosavska omladinska zajednica je nastavila da ulepšava bolničke dane deci, ovoga puta uz podršku prijatelja iz udruženja „Zagrljaj“. Zajedno darujemo i na taj način kroz Vaskršnje praznike činimo ono što je najvažnije, a to je da radost Hristovog vaskrsenja prenesemo onima koji su se i najviše radovali ovom prazniku, a to su deca. Znamo iz njegovih reči da je govorio: „Pustite decu k meni jer njihovo je carstvo Božije.“ Vođeni time mi smo nastavili misiju da uvek budemo tu za decu –  rekao je đakon Mija Bojinović duhovnik Svetosavske omladinske zajednice, koja okuplja ljude iz šire društvene zajednice na putu Svetosavlja u zajedničkim idejama prosvetiteljstva i humanitarnog rada, podsetio je na hrišćanske vrednosti vere, posebno za decu koja danas nisu u svom porodičnom okruženju  i školi.

Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“, niz godina se angažuje u široj društvenoj zajednici kroz bavljenje humanitarnim radom.

  • Ove godine smo u više navrata različitim aktivnostima pokazali da imamo i volje i snage i želje, a sa puno ljubavi da se svakoj akciji pojedinaca, organizacija ili institucija pridružimo kao jedan vid podrške – navela je Lepa Pirgić koja se zahvalila Svetosavskoj omladinskoj zajednici na uzajamnoj saradnji. 
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…