Na upravo održanom 6. Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme, Anđela Milosavljević učenica VIII/2 OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, osvojila je prvo mesto.


Anđela je nastupila u žanru srpska narodna pesma, narodna pesma i narodna pesma nacionalnih manjina, sa kompozicijom “Marijo, kćeri mori”, pod mentorstvom svoje predmetne nastavnice Slavojke Tufegdžić.

Inače, Anđela je bila pobednik ovog takmičenja i 2019. godine, kada je osvojila prvo mesto na četvrtom po redu Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama osnovnih, srednjih škola i gimnazija, održanom u Beogradu. Izuzetno talentovana i muzički nadarena Anđela je i tada u izuzetno jakoj konkurenciji u svojoj kategoriji osnovaca imala 95 poena na takmičenju, a ove godine čak 98 poena, od sto maksimalnih.
Ovo već tradicionalno takmičenje posvećeno je profesorki Oliveri Đurić, a pridruženo je 26. takmičenju kamerne muzike, instrumentalista i pevača i nalazi se u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete.

Organizator takmičenja je Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, svrstano je u rang sa ostalim predmetima i rezultati će se bodovati prilikom upisa u srednje škole.
“Anđelino je bilo da otpeva najbolje što može, a škola je uradila sve da snimak bude tehnički dobar i da onlajn predstavljanje naše učenice bude na visokom nivou,” kaže direktor škole Goran Milinčić.
Diplome pobednika takmičenja biće dostavljene školama, po potpisivanju u Ministarstvu prosvete.


Izuzetno muzički nadarena učenica osmog razreda OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, ujedno učenica valjevske MŠ “Živorad Grbić” i članica Mešovitog hora Кulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, Anđela Milosavljević, položila je nedavno sa desetkom prijemni ispit za prestižnu privatnu Srednju školu Artimedia u Beogradu, sada ostaje samo da se zaokruži finansijska konstrukcija za njenu školarinu.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Gordana Čomić sutra u poseti Valjevu

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić posetiće u sredu…