Danas je održana druga sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva na kojoj je usvojen godišnji izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva za 2020. godinu.


Usvojen je i plan rada Štaba za 2021. godinu, a razmatran je izveštaj o riziku od poplava i drugih opasnosti na teritoriji grada Valjeva. U našem kraju su najveći rizici od poplava i požara.


Prilikom razmatranja Operativnog plana za odbrane od poplava za vode drugog reda, konstatovano je da su izgradnja u neposrednoj blizini reka, kao i nekontrolisana seča šuma glavni problemi u našem kraju, zbog čega se povećava rizik od poplava. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je inicirao da sve lokalne samouprave analiziraju i prepoznaju rizike, kao i da se preventivno deluje, kako bi se sprečile katastrofe, rečeno je na današnjoj sednici Štaba.


Medicinski deo Štaba za vanredne situacije je konstatovao da je situacija u Valjevu stabilna u vezi virusa korona, ali da je broj obolelih, hospitalizovanih i sugrađana na respiratorima konstantan. To iziskuje dosledno sprovođenje epidemiloških mera, kako bi konačno počeo da značajnije opada broj obolelih. Primetno je i povećanje obolevanja sve mlađih sugrađana.


Zbog svega ovoga, komandant Štaba i gradonačelnik Lazar Gojković, kao i članovi Štaba za vanredne situacije su pozvali Valjevce, naročito mlađe sugrađane da se u što većem broju vakcinišu. S obzirom da je od danas u Valjevu moguće vakcinisanje bez prethodne najave Fajzer vakcinom, a uskoro i svim ostalim vakcinama, maksimalno je olakšana i svima dostupna vakcinacija.To je najbolji način da se zaštitimo od korona virusa i da se život što pre vrati u normalu, poručeno je sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…