U periodu od 12. do 15. aprila, MŠ „Živorad Grbić“ je bila domaćin 12. međunarodnog takmičenja gitare „VART“, koje je ove godine okupilo 41 učesnika iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije.


Valjevsko takmičenje gitare , svakako jedan od najreprezentativnijih simbola muzičke škole, održalo se po prvi put online, usled epidemiološke situacije u zemlji. Žiri koji su ove godine činili Boško Radojković, idejni tvorac i direktor jednog od najvećih muzičkih evropskih festivala“Gitar Art“, Milkica Ponjavić, profesor MŠ „Dr Vojislav Vučković“ iz Beograda, i Damjan Stanišić, profesor MŠ „Vojin Кomadina“ iz Zvornika, ocenjivao je snimke nastupa takmičara uzrasta od 9 do 19 godina, i bez ikakve sumnje, u vrlo jakoj konkurenciji, učenici valjevske muzičke škole su rangirani kao ubedljivo najuspešniji. Od ukupno 11 učenika, ostvareno je 11 prvih nagrada.
Кlasa Luka Jezdić:

 1. Кalina Jovanović 1.razred 97,33 poena, Prva nagrada
 2. Luka Matijašević 1.razred 94,33 poena, Prva nagrada.
 3. Naum Maksimović 1.razred 90,66 poena, Prva nagrada.
 4. Jelena Dragićević 2.razred 92,66 poena, Prva nagrada.
 5. Dušan Žunjić 4.razred 94,33 poena, Prva nagrada, Pobednik kategorije.
 6. Anđelka Dragić 6.razred 90, 66 Prva nagrada.

Кlasa Dragan Nikolić:

 1. Anđela Mišić 2.razred SMŠ 97 poena, Prva nagrada,
 2. Milica Lukić 2.razred SMŠ 95 poena, Prva nagrada.

Кlasa Miloš Popović:

 1. Minja Štulić 2.razred 96,33 poena, Prva nagrada.
 2. Natalija Vuković 1.razred 90,66 poena, Prva nagrada.
 3. Uglješa Teodorović 3.razred 91,33 poena, Prva nagrada.

Laureati (apsolutni pobednici takmičenja) za osnovnu i srednju školu su takođe dve učenice MŠ „Živorad Grbić“ . Za nivo osnovne škole, ovo priznanje je dobila učenica 1. razreda Кalina Jovanović (klasa: prof. Luka Jezdić) a na nivou srednje škole, za Laureata je proglašena Anđela Mišić, učenica 2. razreda u klasi prof. Dragana Nikolića.
Ove godine, žiri takmičenja je izabrao i najboljeg pedagoga takmičenja, i na taj način, dao doprinos afirmaciji najkvalitetnijih među nastavnicima, a naročito promociji ljudi koji i u vremenu koje umetnost ne prepoznaje kao prioritet, put obrazovanja i kulture vide kao jedini smislen put svakog deteta. Za najboljeg među pedagozima, izabran je nastavnik valjevske muzičke škole, prof. Luka Jezdić.

Prikaži još ovjava iz Home
Comments are closed.

Pročitajte još

SO Lajkovac podržala izbor zajedničkog pravobranioca i druga kadrovska rešenja

Lajkovački parlament je na 10. sednici izabrao diplomiranog pravnika Draganu Labus iz Valj…