Student DLS studija valjevskog Odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Miloš Lazić ostvario je odlične rezultate na državnom takmičenju u oblasti internet tehnologija, osvojivši jedno prvo i treće, odnosno, dva druga mesta u specifičnim kategorijama.

Reč je o onlajn takmičenju pod nazivom Cloud Skill Cup I, pod pokroviteljstvom C3 Cloud Skills Virtual Tour-Serbia-LLPA i Semos Education. Takmičenje je bilo otvoreno samo za učesnike prethodno organizovanog stručnog seminara, svaki od ponuđenih modula je imao određeni broj učesnika, a naš student se takmičio u Cloud Development i Developer kategoriji.

Ideja da se prijavi za ovo takmičenje, kako kaže, potekla je od profesora dr Đorđa Petrovića, koji je svim studentima sa smera Poslovna informatika poslao link sa informacijama o učešću na seminaru. Posle dva dana praćenja seminara na kojem su predavači bili eksperti iz različiih oblasti informacionih tehnologija, Miloš je odlučio da testira sebe i svoje znanje u tim oblastima.

“Takmičenje je bilo na državnom nivou Republike Srbije gde će učesnici koji su ostvarili prvo mesto u nekoj od oblasti imati čast da predstavljaju našu zemlju na Svetskom kupu. Već prvog dana ja sam ostvario prvo mesto u Cloud Development kategoriji i drugo mesto u Developer kategoriji. Do kraja takmičenja osvojio sam treće mesto u Cloud kategoriji, a drugo mesto u Developer kategoriji. Lično sam prezadovoljan rezultatima, jer su učestvovali ljudi iz mnogih IT kompanija sa ogromnim iskustvom i praktičnim radom”, kaže Miloš.

“Sama Akademija i njen stručni kadar je zaista dosta doprineo mom razvoju ka sferi Internet tehnologija. Profesori dr Đorđe Petrović  i Branko Ćebić su doprineli mom dodatnom ličnom interesovanju za ove veštine. Morate sami da nalazite rešenja kroz zadatke koje dobijate i nikada ne treba da se predate bez obzira na jaku konkurenciju”, zaključuje Miloš Lazić.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…