Brza saobraćajnica Iverak – Lajkovac koja će spojiti Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki” trebalo bi da bude gotova do 2022. godine, potvrdili su izvođači radova tokom posete predsednika Republike Aleksandra Vučića koji je obišao radove na Iverku.

Ukupna dužina deonice Iverak – Lajkovac je 18,3 kilometra, a vrednost radova koje izvodi kineska kompanija „Čajna Šandong” je 158 miliona evra.

Brza saobraćajnica će imati po dve trake u oba smera i projektovana je za maksimalnu brzinu do 100 kilometara na čas. Deonica je građevinski dosta zahtevna, jer će imati 25 objekata, od čega 19 mostova u dužini od ukupno 2,5 km, kao i jedna petlja.

Sastavni deo ovog projekta je potpuno uređenje toka reke Kolubare i njenih pritoka što treba da spreči plavljenja u ovom delu Srbije. Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac deo je državnog puta Loznica-Valjevo – Lazarevac i predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki” i Koridorom 10.

Obraćajući se prisutnima, Vučić je najavio i da će uskoro doći u Valjevo kako bi se potpisao ugovor o izgradnji fabrike u Valjevu. Ono što se zna je da je u pitanju nemačka kompanija. On nije želeo da kaže o kojoj fabrici je reč, kao i da je blizu dogovor o izgradnji i druge fabrike na području Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …