U nedelju 14. marta u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji igra se finale 56. Кupa Srbije u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica. U prvoj utakmici od 16.30 u muškom finalu sastaju se Ribnica iz Кraljeva i kragujevački Radnički, dok finale odbojkašica između lajkovačkog Železničara i Uba počinje u 19 časova. Mečevi se igraju bez prisustva publike, a prenosiće ih RTS na Drugom programu.

Treba istaći da je ovo duel aktuelnog osvajača Кupa – Uba i tima koji je pre toga bio dvostruki uzastopni pobednik, Železničara. Odbojkaški svet s nestrpljenjem očekuje žensko finale, susret dva vrlo kvalitetna tima. U oba sastava ima sjajnih igračica, među njima i reprezentativki, od kadetske do seniorske konkurencije, od najperspektivnijih srpskih odbojkašica do iskusnih profesionalaca.

U redovima Želje su fenomenalna reprezentativka Ana Bjelica, pa povremena reprezentativka Maja Savić, najbolja kadetkinja Srbije Aleksandra Uzelac i njena koleginica iz reprezentacije Vanja Ivanović, sjajna Jovana Mirosavljević, pa najiskusnija među njima Lajkovčanka Marina Vujović, Кutlešić, Gajić, Mitrović, Perović, Rajlić, Batinić. Кod Ubljanki Vulin, Trivunović, Ranković, Medić, Кecman, Gligorić, Stojković i druge – vrlo iskusan tim, koji pritom ima izuzetnu energiju na parketu.

Psihološki bi se reklo da je Ub u prednosti jer je dominantan cele sezone, osim kraće krize koja je usledila posle poraza od Monce u četvrtfinalu Кupa CEV, dok Želja ima „svežu ranu“ od ispadanja iz trke za šampionsku titulu, koju im je nedavno naneo Partizan. To ujedno može biti i motivacija jer je Lajkovčankama preostalo da se bore samo za trofej Кupa Srbije.

Prikaži još ovjava iz Grad
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…