Zbog znatno manjeg broja pregleda, koji se poslednje dve nedelje kreću između 200 i 300 dnevno, uprava Doma zdravlja donela je odluku da od ponedeljka 8. februara КOVID ambulanta ponovo bude u Novom naselju, a zgrada Doma zdravlja bude na raspolaganju svim ostalim pacijentima.

Građani sa respiratornim infekcijama sumnjivim na koronavirus pregledaće se u Domu zdravlja i ovog vikenda, do nedelje uveče do 19 časova. Od ponedeljka 8. februara od 7 časova (pa do 21 sat svakog dana) КOVID ambulanta biće u Novom naselju. Кao i pre, tu će postojati jedna pedijatrijska ordinacija za decu i školsku omladinu.

U nedelju uveče obaviće se dezinfekcija svih prostorija Doma zdravlja, tako da će od ponedeljka 8. februara od 7 ujutro pacijenti moći da dolaze na redovne preglede u centralnu zgradu naše ustanove primarne zdravstvne zaštite. Pregledi odraslog stanovništva kod lekara opšte medicine i medicine rada su na drugom spratu, laboratorija je na prvom spratu, dok će dečje i školsko odeljenje biti u svom prostoru.

Sistematski pregledi dece za upis u prvi razred kod pedijatra, koji počinju u ponedeljak 8. februara, sprovešće se u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja, a ne u ambulanti Peti puk, kako je bilo predviđeno.

Od ponedeljka 8. februara odraslom stanovništvu će biti na raspolaganju i ambulanta u Domu penzionera, a pregledi radnika i drugi specifični pregledi se iz ambulante Divci vraćaju u Dom zdravlja (treći sprat).

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…