U Opštoj bolnici Valjevo na Odseku dečije hirurgije i Odeljenju pedijatrije, u danu posvećenom Svetom Savi boravilo je petnaest mališana na lečenju. Kako bi im bolničke dane malo razveselili, Svetosavska omladinska zajednica je obradovala mališane.

Dan Svetog Save 27. Januar, posebno su posvetili deci koja su na bolničkom lečenju, pa su 15 mališana obradovali paketićima i knjigom o životu Svetog Save.  Đakon Mija Bojinović duhovnik Svetosavske omladinske zajednice, koja okuplja ljude iz šire društvene zajednice na putu Svetosavlja u zajedničkim idejama prosvetiteljstva i humanitarnog rada, podsetio je na hrišćanske vrednosti vere, posebno za decu koja danas nisu u svom porodičnom okruženju  i školi.

  • Sveti Sava kao najveći prosvetitelj srpskog naroda je školska slava i dečiji zaštitnik. Deca se raduju Svetom Savi i možemo videti dosta dece koja recituju himnu i veličaju praznik svetosavlja. Svetosavska omladinska zajednica kao organizacija ima dosta akcija okrenutih ka pomaganju i na Svetog Savu nam je postala tradicija da pomažemo onima koji na praznik nisu sa porodicom i trudimo se da ih obradujemo poklonima. Na taj način se trudimo da pokažemo kolektivnu ljubav i zajedništvo posebno tokom velikih praznika. Trudimo se da širom Eparhije pomognemo koliko smo u mogućnosti, posebno deci na selu jer su velike razlike između gradske i seoske sredine što se tiče uslova života, a samim tim obrazovanja i dostupnosti savremenih tehnologija za praćenje nastave – rekao je Bojinović naglašavajući važnost zajedništva tokom cele godine gde se kroz akcije koje Svetosavska omladinska zajednica mnogima pomaže i ukazuje na svetosavski put. Tokom leta se sprovode velike akcije sakupljanja pomoći pre svega u udžbenicima i školskom materijalu koje se posle dele onima kojima je najpotrebnija. Svetosavska omladinska zajednica je otvorena za sve ljude dobre volje koji žele da razmenjuju ideje i pomažu široj društvenoj zajednici.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…