Crveni krst Valjevo je, uz podršku projekta Nemačke razvojne saradnje „Inklkuzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u saradnji sa Crvenim krstom, počeo sa novom dvomesečnom distribucijom paketa pomoći u količini od 27.000 kg za novih 196 porodica sa ukupno 899 članova u okviru podrške ugroženim grupama iz nestimulativnih sredina i grupama u povećanom riziku od COVIDA-19.


Prvu distribuciju po ovom novom projektu realizovali smo u subotu 23. januara u Romskom naselju Balačka. U narednom periodu od dva meseca ćemo isporučiti ukupno 500 paketa hrane i 500 paketa higijene za novih 196 porodica sa ukupno 899 članova u ukupnoj količini od oko 27 hiljada kilograma (27 tona).

Najveći deo ćemo podeliti na terenu u udaljenim seoskim, brdsko-planinskim sredinama za stanovnike sa višečlanim domaćinstvima i decom (pomoć je predviđena samo za porodice koje imaju najmanje 3 člana i više). Posle uspešno realizovane prve prošlogodišnje pomoći za znatno manji broj porodica (33 porodice 175 članova), partneri su ovoga puta obezbedili značajno veće količine i veći broj porodica koje će dobiti ovu vrstu pomoći kao podršku za za prevazilaženje posledica pandemije korona virusa.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…