U Domu zdravlja Lajkovac juče je počela masovna imunizacija stanovništva protiv koronavirusa. Prema ispoljenom interesovanju Lajkovčana preko portala eUprava, za početak je stiglo 120 doza vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“. Na spisku za imunizaciju juče je bilo 72 starijih građana lajkovačke opštine, koji su u vrhu liste prioriteta.

Prvi čovek nekadašnje železničke varoši na Кolubari prvi se i vakcinisao – predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković želeo je ovim činom da pruži primer svojim sugrađanima. Za imunizaciju se prijavio čim je to omogućeno preko portala eUprava i nije pravio pitanje oko izbora cepiva.

“Ovo je velika stvar za celu Srbiju, jer je sigurno jedini način da svi izađemo iz situacije u kojoj smo skoro godinu dana. Apelujem da se što više ljudi prijavi za masovnu vakcinaciju i da konačno pobedimo Кovid 19, za koji smo svesni da utiče na sve sfere života: društvenu, ekonomsku i druge. Lično ovo smatram i odavanjem poštovanja svim zdravstvenim radnicima jer je sigurno da ćemo na ovaj način i njima pomoći u budućnosti da imaju manje posla, odnosno da se smanji broj pacijenata obolelih od Кovida 19.”

U Domu zdravlja u Lajkovcu su zadovoljni prvim danom imunizacije stanovništva, posebno odzivom i nadaju se da će se taj trend nastaviti, uz apel da se građani u što većem broju vakcinišu.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…