Koncentracije suspendovanih čestica prašine jutros višestruko prelaze dozvoljene granice.
Vazduh u Valjevu je u ovom trenutku opasan po zdravlje. Zagađenje vazduha je izuzetno tokom protekle noći, jučerašnjeg dana i protekle nedelje.
Državna mreža za automatski monitoring kvaliteta vazduha jutros u 08h. i 09. h. ocenjuje vazduh kao jako zagađen. Senzori Građanske mreže ocenjuju vazduh u centru grada i naselju Popare opasan po zdravlje, te da je veoma loš vazduh u naseljima Brđani i Gorić.


U ovom trenutku zbog prekomernog aerozagađenja vazduh u Valjevu predstavlja: Zdravstveno upozorenje za postojanje vanrednih uslova. Verovatno je da će biti pogođeni svi stanovnici.


Pripadnici osetljivih grupa treba da izbegavaju sve fizičke aktivnosti na otvorenom. Razmisliti o fizičkim aktivnostima u zatvorenom ili o ponovnom organizovanju u periodu kada se očekuje poboljšanje kvaliteta vazduha. Svako treba da izbegava dugotrajne ili teške napore
na otvorenom i da razmisli o fizičkim aktivnostima u zatvorenom ili o ponovnom organizovanja u periodu kada se očekuje poboljšanje kvaliteta vazduha.

Podatke o kvalitetu vazduha možete pogledati na adresi http://www.amskv.sepa.gov.rs/ i na
adresi https://sensor.community/en/

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…