U Beogradu je održano prvenstvo Srbije u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, koje je trajalo od 17.12. do 20.12., učestvovalo je 46 klubova sa 474 plivača.


Plivački klub “Valis” je predstavljalo 11 plivača, predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.


Ženska štafeta u disciplini 4x50m mešovito u sastavu: Radojević, Stevanović, Kolarov i Ristić je osvojila titulu juniorskih prvakinja Srbije savladavši distancu u vremenu od dva minuta, osam sekundi i 52 stotinke, ostavivši iza sebe štafetu plivačkog kluba “Novi Sad” za oko dve sekunde, a štafetu  plivačkog kluba Partizan za skoro četiri sekunde.


Anja Radojević je u disciplini 100m leđno došla do druge pozicije u juniorskoj i seniorskoj kategoriji uz novi lični rekord: 1:06.88. U disciplini 200m leđno Anja je osvojila bronzu u juniorskoj kategoriji.
Teodora Kolarov je u disciplini 200m leđno stigla na drugoj poziciji sa vremenom 2:24.10, dok je u seniorskoj konkurenciji osvojila bronzu u izuzetno dramatičnom finišu trke, gde je na kraju zaostala iza druge takmičarke 25 stotinki, a do titule je nedostajalo 27 stotinki.
Teodora je stigla do bronzane medalje u juniorskoj konkurenciji i u disciplini 100m delfin sa vremenom 1:06.14.


Ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m slobodno u sastavu: Kolarov, Ristić, Radojević i Todorčević je u cilj stigla treća sa samo devet stotinki zaostatka za štafetom plivačkog kluba “Radnički” iz Kragujevca.
“Ovo je najveći uspeh kluba u proteklih desetak godina, uspeli smo da pripremimo ekipu u ovako teškoj i neizvesnoj godini  i rezultat nije izostao. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je pre skoro deset godina opredelilo sredstva za izgradnju bazena u Tehničkoj školi za razvoj plivačkog sporta i upravo je sadašnja generacija tada započela svoj plivački put.

Zahvaljujemo se gradskoj upravi na čelu sa Gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem na odličnom odnosu prema plivačkom sportu, i ljudima iz Ustanove za fizičku kulturu i sport sa direktorom Željkom Ostojićem koji nam omogućavaju odlične uslove u Petnici za realizaciju trenažnih aktivnosti. Već sledeće nedelje radimo analizu protekle sezone i pravimo planove za sledeću”, ističe predsednik kluba Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Mionica obeležila Dan varoši

Svečanim programom u Кulturnom centru, Opština Mionica je u četvrtak 14. januara obeležila…