Ove godine na severnoj polulopti Zemlje zima je počela danas, 21. decembra, u 11.02, a u istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počelo je leto.

Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.

U Srbiji će prvog dana zime, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti oblačno i uglavnom suvo vreme.

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, prohladno i suvo, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje tmurno i maglovito.

Duvaće slab do umeren jugoistični vetar, u košavskom području pojačan, na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 0 do 4 stepena, maksimalna dnevna od 5 do 8 stepeni.

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura od 8 do 13 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 5. U sredu i četvrtak još toplije, uz uglavnom umereno oblačno vreme. Maksimalna temperatura biće od 11 do 15 stepeni.

Veoma toplo i u petak, maksimalna temperatura od 11 do 17. U toku jutra u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu, pa će u toku večeri kiša na planinama preći u sneg.

U subotu osetno hladnije sa kišom, susnežicom i snegom. U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 2 do 6 stepeni.

Prikaži još ovjava iz Grad
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …