U nekim prošlim vremenima, iz valjevskog porodilišta izlazilo je i preko 2000 beba godišnje. Poslednju deceniju iz godine u godinu ta brojka se  kreće između 1100 do 1300 porođaja godišnje. Nizom kampanja za podsticaj nataliteta, ali i stvaranja boljih uslova u porodilištu, u godini pandemije do sada broj beba prelazi 1100 tako da život uvek nalazi način za lepe darove. Prošle nedelje u valjevsko porodilište je stigla donacija novih posteljina za bebe.

Kompanija Procter&Gamble za brendove Ariel i Lenor uz partnersku saradnju sa udruženjem Prijatelji dece Srbije sprovela je nov projekat “Novi početak za nove bebe”. Partneri su kroz projekat, porodilištima u Srbiji donirali nove posteljine za krevetiće za bebe i na taj način unapredili uslove za mame i bebe. Valjevsko porodilište je na ovaj način ponovljeno za 164 kompleta posteljina.

Izvršna direktorka Prijatelja dece Srbije, Iva Eraković, je prilikom uručenja donacije rekla da su humanitarne aktivnosti jedan od segmenata kojim se udruženje bavi, a svakako je značajno kada doprinesu da deca žive bolje i na početku života, kao što je to slučaj sa ovom donacijom posteljina za porodilište.

Šef Odseka neonatologije dr Dragica Dimitrijević, zahvalila se na donaciji, dodajući da je svaka donacija dobrodošla jer je kroz lično angažovanje u udruženju “Rodi se na lepom mestu”, uvidela koliko entuzijazma i energije treba za stvaranje boljih uslova u porodilištu. Porodilište valjevske bolnice pokriva čitav Kolubarski okrug, pa se osim malih Valjevaca tu rađaju i žitelji ostalih opština ovog regiona.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…