Valjevo je na dobrom putu da konačno reši višedecenijski problem snabdevanja električnom energijom Divčibara. Iako već godinama postoje planovi, čak je i opredeljen državni novac, zbog imovinskih odnosa nije do sada izgrađena trafostanica na Divčibarama.
Grad Valjevo je posvećen rekonstrukciji i adaptaciji postojećih, kao i izgradnji novih resursa i infrastrukture koja će omogućiti uvođenje novih turističkih sadržaja i razvoj ovog turističkog mesta.

Radi poboljšanja i boljeg snabdevanja električnom energijom ovog naseljenog turističkog mesta, Grad je pokrenuo inicijativu da se pristupi izgradnji adekvatne trafostanice predviđene planskim aktima Divčibara, uz obezbeđenje nepokretnosti za izgradnju takvog objekta.

Novo gradsko rukovodstvo je u razgovorima sa predstavnicima EPS-a dogovorilo da konačno počne izgradnja 35 kilovoltne trafostanice na Divčibarama, čime će se trajno rešiti snabdevanje električnom energijom ovog turističkog mesta. U tu svrhu je opredeljena parcela od 0.21.69 ha na kojoj će biti izgrađena trafostanica i potpisan ugovor o pravu službenosti i korišćenja parcele od strane EPS-a. Prema prvim dogovorima, izgradnja bi mogla da počne već u martu iduće godine.

S obzirom da je interesovanje investitora za gradnju na Divčibara sve veće, ali i zbog velikog broja postojećih korisnika, stabilnost snabdevanja električnom energijom je veoma važna za sve vlasnike objekata na Divčibarama, ali i brojne goste koji posećuju ovo planinsko mesto na obroncima Maljena.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Šta je DOMZIS aplikacija?