Jedan od prvih poteza nove gradske vlasti je bilo smanjenje plata izabranih i postavljenih lica i naknada za rad u organima grada Valjeva. Time su otklonjene nepravilnosti na koje je ukazao Državni revizor, koje su se odnosile na obračun plata gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i predsednika Skupštine grada.

Pored gore pomenutih plata funkcionera, smanjene su i plate izabranih lica- zamenika predsednika Skupštine grada, članova Gradskog veća koji su na stalnom radu, javnog pravobranioca i zamenika javnog pravobranioca, kao i postavljenih lica- sekretara Skupštine grada, pomoćnika gradonačelnika, načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave Valjeva.

 

Кomisija za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose, koja je telo Skupštine grada Valjeva je na sednici održanoj 1. septembra 2020. godine donela novu Odluku o koeficijentima za obračun i isplatu plata izabranih i postavljenih lica i naknadama za rad u organima grada Valjeva.
Gradsko veće je na prvoj sednici koja je juče održana, prihvatilo Odluku o koeficijentima za obračun i isplatu plata postavljenih lica i to načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave Valjeva.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je ovim povodom, nakon sednice Gradskog veća, izjavio sledeće:
„Кao predstavnici novog rukovodstva, najmanje što možemo da uradimo na samom početku je da krenemo od primene zakona upravo na nama samima, pa je to i razlog za umanjenje plata nama funkcionerima. A kao izabranici naroda ovu odluku donosimo sa željom da primerom pokažemo našu dobru volju, kao i solidarnost.

 

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…