U Lajkovcu su danas održane konstitutivna sednica Skupštine opštine i prva redovna sednica, na kojima su potvrđeni mandati, izabrana skupštinska vlast, a zatim izvršna. Svi predloženi i izabrani kandidati su sa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, koju su u Lajkovcu kao predizborna koalicija činili Srpska napredna stranka, Pokret socijalista, Srpska radikalna stranka i Socijaldemokratska partija Srbije. U novom sazivu SO Lajkovac ova koalicija ima ubedljivu većinu – 25 od 35 odbornika.

Andrija Živković (1983, profesor geografije) je dobio poverenje većine odbornika za drugi mandat na mestu predsednika opštine, dok će njegov zamenik u naredne četiri godine biti dipl. inž. elektrotehnike Obrad Milutinović iz Slovca. Dosadašnji zamenik predsednika opštine, dipl. ekonomista Nenad Džajević (1982) novi je predsednik lokalnog parlamenta, a njegov zamenik će biti Milutin Nišavić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije, doskorašnji član Opštinskog veća. Posao sekretara skupštine i dalje će obavljati dipl. pravnik Goran Ilić.

Uz predsednika opštine i njegovog zamenika, članovi Opštinskog veća biće: Mladen Bajić, preduzetnik iz Jabučja; dr Jovanka Gomilanović, lekar u penziji; Milan Bugarčić, radnik iz Jabučja; Dajana Nenadović, ekonomista i Bojan Lukić, master ekonomista. Na osnovu izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2018. godine opštine do 15.000 stanovnika mogu maksimalno imati pet članova Veća.

Obraćajući se odbornicima i građanima opštine Lajkovac nakon izbora za predsednika, Andrija Živković je istakao da će se nastaviti sa vrednim radom kao u prethodne četiri godine. Nove razvojne šanse Lajkovca vidi u prednostima koje daju autoput „Miloš Veliki“ i buduće brze trake od Lajkovca do Valjeva, kao i izgradnja i opremanje Industrijske zone 2 u blizini autoputa. Akcenat će biti i na trajnom rešavanju vodosnabdevanja, izgradnji puteva, infrastrukturnom opremanju sela i podsticajima za razvoj poljoprivrede.

Osim odborničkih grupa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ sa 25 i Socijalističke partije Srbije-Jedinstvene Srbije sa pet mandata, danas je formirana i odbornička grupa „Za bolji Lajkovac“, koju čine dva odbornika „Zavetnika“ i odbornik grupe građana „Srpska desnica za domaćinski Lajkovac“. Dva odbornika ima i grupa građana „Inicijativa za Lajkovac“.

Zbog epidemiološke situacije sednica je održana u sali Кulturnog centra, uz primenu svih higijensko-tehničkih mera.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…