Prijavljeno je čak 25 posada, startovalo 19.

Posadi iz Užica, Lazar Milovanović – Dejan Golić, pripao je „4. Mionica reli“ koji je održan u subotu na zaljubljenicima u moto sport dobro poznatim brzinskim ispitima u zavičaju vojvode Mišića. „Mionica reli“ je drugo ovosezonsko takmičenje koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu i šampionat Srbije. Domaćin i pokrovitelj relija koji se već četvrtu godinu zaredom održava u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta i ovog puta je bila opština Mionica.
Posle devet brzinskih ispita u ukupnoj dužini od 200,16 kilometara voženih na pet lokacija, ekipa iz Užica bila je za 15,6 sekundi brža od drugoplasirane posade Nikola Jović – Sanja Novaković. Treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Dejan Pejić – Dušan Đoković. Od čak 25 prijavljenih posada, što dovoljno govori o popularnosti mioničkog relija, na startu se našlo 19 koje su prošle verifikaciju i tehnički prijem svojih vozila. Od samog početka borbu za najviši plasman vodile su posade Milovanović – Golić i Jović – Novaković. Milovanović je „Mioni 1“ dobio za 1,5 sekundi. „Rajković 1“ pripao je Joviću za 5,9 sekundi. Milovanović je bio uspešniji na brzincu „Mioni 2“ za dve sekunde, a na „Rajkoviću 2“ za 4,5 sekunde. Brzinski ispit „Rajković ekstra“ takođe je pripao Milovanoviću za 8,3 sekunde. Nakon pauze za redovni servis, Jović na brzincu „Markova crkva 1“ postiže bolje vreme za osam desetih delova sekunde. Milovanović uzvraća na brzinskom ispitu „Brežđe 1“ sa 5,4 sekunde. Jović je opet bio brži na brzincu „Markova crkva 2“ za 1.8 sekundi. Ipak, to mu nije bilo dovoljno da nadokandi zaostatak, tako da je „Brežđe 2“ Milovanović rutinski odradio i zabeležio zasluženu pobedu na živopisnim mioničkim stazama.
Reli je organizovan u skladu sa smernicama i uputstvima Sportskog auto i karting saveza Srbije o organizaciji takmičenja za vreme pandemije COVID-19 i uz pridržavanje svih mera zaštite.
Generalni plasaman „4. Mionica relija“:

  1. Milovanović – Golić. 2. Jović – Novaković, 3. Pejić – Đoković, 4. Nikitović – Milanović, 5. Todorović – Savić, 6. Nešić – Кotorčević, 7. Rabasović – Janić, 8. Mitrović – Lukić, 9. Кorčula – Đukić, 10. Ančić – Sekulić.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…