Roditelji Sofije Markuljević objavili su na Tviteru da je sakupljen novac za njeno lečenje u SAD. Lek koji je neophodan maloj Sofiji registrovan je samo u Americi i košta neverovatnih 2.100.000 dolara.

“Osećanja su pomešana, još nismo svesni da smo na cilju. Hvala bogu i hvala svim dobrim ljudima koji su podržali našu borbu i dali Sofiji šasnu da se bori”, stoji u objavi na Tviter nalogu “Za Sofijin prvi korak”.

U objavi se navodi da je Sofija ujedinila Srbiju i da je borba dokaz da dobri ljudi još postoje.

“Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, šer, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od četiri meseca borbe prikupe sredstva za lečenje”, kaže se u objavi.

Plan je da se u što kraćem roku prikupljeni novac uplati bolnici, dobije viza i krene put SAD.

“Posle je sve u božjim rukama. Prikupljena sredstva bi trebalo da budu dovoljna za tri meseca boravka u SAD”, stoji u objavi na Tviteru.

Roditelji su posebno zahvalili njihovom timu koji je prethodna četiri meseca vredno radio, danonoćno smišljao nove ideje, koji nam je davao snagu da idemo dalje i kad je bilo teško…

“Sale, Majo, Tamara, Nađa, @tatjana_savic, ne bismo uspeli bez vas”, ističe se u objavi.

Posebnu zahvalnost roditelju duguju i Novaku Đokoviću, koji je obezbedio privatan avio-let do Amerike.

“Jer bez njegovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije koronavirusa ne bi bila tako lako realizovana”, navedeno je na Tviter nalogu “Za Sofijin prvi korak”.

Lek koji je neophodan Sofiji Markuljević registrovan je samo u SAD i košta neverovatnih 2.100.000 dolara. To je najskuplji lek na svetu.

U poziv za pomoć maloj Sofiji pored ostalih uključio se i petostruki najbolji fudbaler sveta Кristijano Ronaldo, a njoj je bio posvećen i Sportski vikend.

Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom devet. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke.

Sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip 1.

Izvor: RTS

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …