Neophodno je da građani svih generacija dodatno ulože napore u zaštiti svog zdravlja, kako bi grad što pre i sa što manje posledica izašao iz ovog perioda pandemije korona virusa, apelovano je sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva u proširenom sastavu.

Sednici su prisustvovali predstavnici inspekcijskih službi Kolubarskog okruga, kao i rukovodioci Osnovnog javnog tužilaštva i Prekršajnog suda, kako bi svi raspoloživi institucionalni kapaciteti u gradu bili stavljeni u funkciju zaustavljanja širenja Korona virusa.

Komandant Štaba dr Slobodan Gvozdenović i predsednica Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija (SOT) dr Branka Miholjčić su apelovali su da sve institucije u gradu na svim nivoima maksimalno budu uključene u sprovođenje i kontrolisanje donetih republičkih i lokalnih mera u suzbijanju epidemije izazvane virusom SARS-CoV-2.

Sa današnje sednice je apelovano da se dosledno sprovode sve preporučene mere fizičke i socijalne distance, koje podrazumevaju nošenje maski, higijenu svih prostora i javnih površina u kojima borave građanke i građani Valjeva.

Ovo je neophodno kako bi se usporio porast broja zaraženih u Valjevu i sačuvao zdravstveni sistem u gradu.

Pored velikih napora kojima su izloženi zaposleni u Opštoj bolnici u Valjevu i Domu zdravlja, zdravstveni sistem u gradu, iako veoma opterećen je stabilan i funkcioniše.

Prikaži još ovjava iz Covid19

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…