Zbog obilne kiše koja je juče padala na teritoriji grada Valjeva, uvedena je redovna odbrana od poplava i sve službe su u pripravnosti.

U skladu sa upozorenjima RHMZ-a prati se situacija i svi članovi Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, kao i Odsek za vanredne situacije i druge službe su u pripravnosti i prate situaciju na vodotokovima 1. i 2. reda. Sve reke su u porastu, ali u ovom trenutku je situacija stabilna i nema značajnijeg izlivanja i opasnosti od poplava.

Reka Obnica je u značajnom porastu i zbog toga je podignut nivo reke Кolubare u toku jučerašnjeg dana, pa je oko 18 časova iznosio od 140 do 160 cm. Na reci Кolubari još uvek ima puno prostora u velikom koritu i za sada nema opasnosti od izlivanja ove reke. Obnica se izlila na nekoliko mesta i to na rečnim krivinama. Poplavila je pomoćne objekte, dok su stambeni objekti i stanovnici za sada bezbedni.

Sve vodotokove 2. reda su obišli nadležni i uverili se da je situacija za sada stabilna. Ali prema upozorenju RHMZ od 20 časova, pa do ponoći se očekuje nastavak padavina i zbog toga može doći do plavljenja vodotokova. Zbog toga se apeluje na građane da pozovu broj 193 u slučaju da im je potrebna pomoć, ili evakuacija!

Na reci Gradac nema značajnog povećanja vodostaja, iako se ona izlila na nekim mestima.

Situacija se na žalost može brzo promeniti i tokom noći jer je kiša padala a sve službe su u pripravnosti. Rano ujutro će zasedati i Štab za vanredne situacije, nakon čega će javnosti biti saopštene novosti u vezi sa stanjem na rekama u valjevskom kraju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …