Valjevska muzička škola i u vremenu Korona virusa i vanrednog stanja u zemlji, tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za nove prvake koji  će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2020/2021. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 129 učenika u 1. Razred  osnovne muzičke škole i to:

92 učenika – Matična škola Valjevo

23 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

14 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi,  mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradiconalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2020/2021. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladji i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

 „ MŠ  „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“ ,  a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali,   i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu. ’’  izjavljuje direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.   „Ono što ovogodišnji prijemni ispit razlikuje od onih prethodnih,  jeste činjenica da zbog vanrednog stanja  ove godine nismo bili u mogućnosti da realizujemo promotivnu kampanju škole koja predviđa direktan kontakt sa potencijalnim budućim đacima, mogućnost da uživo čuju i upoznaju  instrumente koji se uče u našoj školi i čuju priču o svemu onome što čini život naše institucije. Prethodnih godina, zahvaljujući odličnoj saradnji sa osnovnim školama i kulturnim institucijama  mi smo kreirali brojne koncerte edukativong karaktera, na kojima smo promovisali talenat naših učenika i ujedno „privlačili“ brojnu decu za upis u muzičku školu. Ovog proleća, na žalost, to nije moguće, ali zahvaljući internet eri u kojoj  živimo, MŠ „Živorad Grbić“ će u periodu maja kreirati promo kampanju osnovne muzičke škole na fb stranici škole, Sajtu škole i u valjevskim medijima. Takođe, ove godine, svi zainteresovani za osnovno muzičko školovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 25. Maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs) . Sam prijemni ispit za OMŠ i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 8. do 15. Juna.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu dečiju pesmicu a oni malo stariji, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla  muzika.valjevo@gmail.com“, tvrdi Suzana Radovanović Perić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…